Kysely koskien talvilomailua Kreetalla

Kreeta ja saaret tunnetaan kesämatkailukohteena. Ateena kaupunkikohteena houkuttaa talvellakin, samoin muutamat suuret arkeologiset ja historialliset nähtävyydet, mutta muutoin saarien lomakeskukset hiljenevät lokakuussa. Nyt, kun maaseutumatkailustakin on tullut virallinen osa Kreikan lomatarjontaa, alkaa maassa herätä uudelleen kiinnostus ympärivuotisesta matkailusta.

Tällä toivotaan saavutettavan monta asiaa

  • lievennetään painetta ja tungosta kesäkuukausina
  • ohjataan matkailua myös sisämaahan, jonka matkailupalvelut ovat heikommin kehittyneitä. Muutamakin uusi asiakas talvisaikaan pikkukylän supermarketissa, kahvilassa ja tavernassa saattaa jo nostaa kannattavuutta ja pitää kylää asuttuna
  • toivotaan helpotusta matkailun lieveilmiöihin, kuten ruuhkiin teillä ja lentokentillä, sähkönkulutuksen piikkeihin, jätteiden lajittelun kasautumisen kesäkuukausiksi jne
  • tasaisempi tulonjako ranta- ja sisämaakohteiden välille

Mikäs siinä, me pohjoismaalaiset varsinkin olemme tottuneet ulkoilemaan lähes säällä kuin säällä.

Kreetalla on talvellakin valoisaa, päivät ovat toki kesää lyhyempiä. Talvisateet herättävät luonnon niin, että Kreeta on niitä harvoja seutuja Euroopassa, jossa voi joulu-tammikuussa nauttia kukkivasta luonnosta, linnunlaulusta ja auringonpaisteesta. Toki sateitakin on, mutta pitkät syvät matalapaineet jäävät harvoin makaamaan saaren ylle, sen verran usein Euroopan ja Afrikan manner ottavat mittaa toisistaan.

Tammikuun kylminä aamuina pohjoisrannikolla saattaa olla + 7 C, mutta päivälämpötilat pyörivät +12-20 C. Illat ja yöt ovat viileitä, siitä pitää avoin merenselkä huolen. Jos ilmavirtaus on etelästä, saattaa lämpötila nousta +20 C paremmalle puolelle ja synnyttää harmaan ja kuuman siroccon. Pohjoisesta saapuva pohjanakan suuri luuta siivoaa taivaan pilvistä.

Jos pohjoisrannikon sää ei miellytä, silloin voi lähetä etelärannikolle, jonne on parin tunnin matka. Ja päinvastoin.

Rantaelämää tuskin on tarjolla muualla kuin satunnaisesti etelärannikolla. Kaupungit toki ovat vilkkaita, ovathan ne yliopistokaupunkeja. Ulkoilu, vuorilla, kukkuloilla ja rannoilla liikkuminen, tavernoissa aterioiminen, kahvilakäynnit ja kaupunkivisiitit ovat kreetalaista talvielämää.

Vastaa siis alla oleviin kysymyksiin, jos talvilomailu Kreetalla alkoi kiinnostaa!

Emme kerää kyselyyn osallistujien henkilötietoja, emme talleta niitä emmekä myy eteenpäin. Annettujen vastausten pohjalta ei henkilöllisyyttä voi saada selville.

Jos haluat osallistua arvontaan, jätäthän sähköpostiosoitteesi kyselyn lopussa. Vastauksiasi ei yhdistetä sähköpostiosoitteisiin.

Osallistumalla arvontaan annat meille luvan lähettää sinulle postia silloin tällöin, esim. uutiskirjeemme. Tietojasi ei luovuteta eikä myydä ulkopuolisille.

Arvomme kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken viikon majoituksen (ilman lentoja) House Kastrissa Kreetan Plataniaksessa voittajan kanssa sovittuna aikana.

Kyselyn ja arvonnan organisoivat Ihana Kreeta Oy ja Kreetan Maku Oy.

Katso arvonnan säännöt tästä

Voit vastata kyselyyn keskiviikkoon 12.08.2020 klo 23.59 asti. Arvonnan julkaisemme 16.08. 2020. Kreetan Maku-FB:ssa. Voittajalle ilmoitamme henkilökohtaisesti.

ILMAINEN TOIMITUS!

Saat tilaukseesi ilmaisen toimituksen, kun kirjatilauksesi loppusumma on vähintään 40€!