Kesävihannekset kreetalaisittain, ratatouille

Käväisin kesäkuun alussa Kreetalla ja poikkesin syömään Hora Sfalionissa Dourountousin tavernaan. Se on yksi rantakadun houkuttelevimman näköisistä tavernoista, selvästi suuria turistivirtoja ajatellen sisustettu. Ne minulla on tapana kiertää kaukaa, kokemus on opettanut, että niissä saa keskivertoa eikä palvelukaan ole kovin hyvää. Mutta nyt pysähdyin kadun varteen sijoitetun suuren lasitiskin ääreen, jossa ei lojunut kaloja vaan …

Lue lisää

4 reseptiä okralle

Okrakanaa lautasella

Kun nuorena naisena 80-luvun alussa lähdin talveksi töihin Egyptiin, pakkasin matkalaukkuuni ranskalaisen keittokirjan. Siitä oli ylpeä ja arvelin selviäväni sillä paremmin kuin kotoa perityillä ohjeilla. Luxorilainen kämppikseni valmisti outoa moloheija-keittoa, ruskeaa ja venyvää. Yhtä outoa ruokaa syntyi okrasta, torilta lihakeittoa varten ostetusta vihanneksesta. Syömättä jäi eikä keittokirjani tunnistanut okraa. Egyptistä päädyin Kreetalle, ja naimisiin miehen …

Lue lisää