Ota osaa kyselyyn, voit voittaa viikon majoituksen Kreetalla!

Kysely on jo suljettu, mutta saa tämän blogin lukea ja kommentoida!

Talvi Kreetalla on kuin kesä Suomessa…

Kun Suomen talvinen pimeys ahdistaa, kun kahlaan sohjossa,  kun turhaaan odotan lunta…silloin haluaisin valoon. Muistan yhden joulukuisen päivän, jolloin palasin pitkältä työmatkalta Tampereelta Kreetalle, jossa silloin vielä asuin. Vantaalla lähtiessä oli nollakeli, ohut kerros sohjoa, musta asfaltti paistoi läpi, märät saapikkaat, auringon oli jo unohtanut, matkalaukku hinauksessa. Lento oli reittiä Frankfurt-Ateena- Iraklio. Kuka nyt talvella Kreetalle menee?

Kreetalle saavuttuani paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta, lumi Psiloritisin huipuilla häikäisi, talvitakki oli liikaa, saapikkaat olivat liikaa, vihreä ruoho peitti maat ja mannut, mantelipuut olivat nupuillaan, keltaiset nuokkukäenkaalit pilkuttivat niityt. Kotiin päästyäni lankesin nurmikolle, hypin kuin nuori vasikka laitumella, koira ja lapset yhtyivät riemuun, mieleni teki kontaten nyhtää ruohoa, niin juovuttava sen tuoksu oli. Olin tullut paratiisiin.

Kreeta todella on niitä ainoita kolkkia Euroopassa, jossa on vihreää talvella. Talvisin saaren yli kulkee matalapaineita, milloin etelästä pohjoiseen, milloin pohjoisesta etelään, useimmiten lännestä itään. Keskilämpötilat rannikolla vaihtelevat suuresti sen mukaan missä ilmansuunnassa olet. Itäpäässä on mantereisempi ja kuivempi talvi kuin lännessä, pohjoisrannikolla on viileämpää ja sateisempaa kuin etelässä, jonne sopivat talvellakin lämpimät henkäykset Saharan aavikoilta. Vuorilla on lunta, etelän rannoilla uimakelit. Päivät ovat kesää lyhyempi, mutta valoisia.

Kreetan talvi on kuin suomalainen kesä, kaikkine vaihteluineen. On hellekausia, on pohjoisia kylmiä virtauksia, jopa räntää, jos huonosti sattuu. On valoa ja vihreää. Luonto on uhkeimmillaan.

Ota osaa kyselyyn ja voita viikon majoitus House Kastrissa!

Olemme halunneet kartoittaa suomalaisten halukkuutta matkustaa talvella Kreetalle, talvehtia, viettää siellä lyhyempiä tai pidempiä aikoja. Paeta putkiremonttia, pimeyttä, lyhyitä päiviä. Tehdä etätöitä. Viettää erilainen talvi. Kävellä ja ulkoilla, tutustua uuteen kulttuuriin, ottaa syväsukellus kreikan kieleen, tapoihin ja keittiöön.

Olemme laatineet kyselyn, jonka linkin löydät tästä. Voit vastata kysymyksiin kaikessa rauhassa. Emme myy  antamiasi tietoja eteenpäin. Vastauksista ei voi tunnistaa kuka vastaaja on. Jos haluat osallistua arvontaan, joudut jättämään meille yhteystietosi – mitenkä muuten kerromme kenelle arpaonni voiton tuo. Samalla annat meille luvan lähestyä sinua silloin tällöin (noin kerran kuussa)  uutiskirjeellä. Siltäkin listalta pääsee pois parilla klikkauksella niin halutessaan.

Palkinto on komea: viikon majoitus House Kastrissa Plataniaan yläkylässä (ei sisällä lentoja). Siihen huusholliin mahtuu neljä ja se on korkeatasoinen majoituskohde. Käy katsomassa sitä tästä!

Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman hetken.  Sen tehtyäsi olet lähempänä Kreeta-lomaa!

 

 

12 kommenttia artikkeliin ”Ota osaa kyselyyn, voit voittaa viikon majoituksen Kreetalla!”

 1. Olen ensimmäisestä Kreetan matkasta -88 lähtien haaveillut joskus asuvani osan vuodesta Kreetalla! Ihana paikka!

  Vastaa
 2. Todellakin haluaisin taas Kreetalle ❤❤❤❤Ollaan oltu siellä 4 kertaa ja aina voisin lähteä. Aivan kerrassaan ihana paikka 🥰

  Vastaa
  • Haaveilen viettäväni siellä eteläpuolella 3-4 kk vuorotteluvapaalla esim. lokakuun puolivälistä helmikuun loppupuolelle parin vuoden päästä. Olen käynyt Kreetalla ensi krn ystävieni kanssa täyttäessäni 40. Sen jälkeen olen käynyt siellä jo useamman krn viikon matkoilla perheen kanssa yleensä aina syysloman aikaan. Olisi niin ihana nähdä ja kokea krn siellä juuri talvi& kevät. Haaveilen asuvani siellä auringon lämmössä, joskus omassa pikkutalossani ympärilläni puutarha, jossa kaikki kasvaa ympäri vuoden eikä jäädy koskaan.

   Vastaa
 3. Voi, kyllä olen haaveillut talvesta Kreetalla. Voi kun se vielä joskus toteutuisikin. Suomen talvessakaan ei olisi muuten mitään vikaa, mutta kun se täällä etelässä tuppaa nykyään olemaan sitä loskasohjoa koko talven ja lumesta ei tietoakaan. Joten mielelläni tulisin talveksi sinne ottamaan välillä lämpimämpiä ja välillä viilempiäkin tuulia, mutta varmasti ihanampia tuulahduksia kun täällä <3

  Vastaa
 4. Kreeta olisi hieno vaihtoehto ja on melko helposti toteutettavissa omalla kohdallani 👌💞

  Vastaa
 5. -98 Kreetalla Platanias. Eka ulkomaanmatka, jokeri reissu muistaakseni Fritidsresorilla. Hotelli oli aivan uusi ja meren rannalla. ♥️ Nuorelle äidille, eli minulle ihana reissu kera lapseni kummin.
  Toinen matka viime vuonna Tjären siivillä Hersonissokseen. Ihana reissu yksin, bussiliikenne tuolloin testattiin.
  Tänä vuonna, 12 päivän päästä Agios Nicolasiin 50 vuotispäivääni viettämään, jälleen yksin. Tällä kertaa jännitystä riittää, onnistuuko matka. Saanko kokea ekan kerran parvekkeelta auringon nousun…

  Vastaa
 6. Olen niin kaivannut rauhallista lomaa talvella ilman turhia paineita ja aikatauluja. Kreeta olisi juuri sopiva paikka !

  Vastaa
 7. Toinen matka olisi tarpeen. Ihastuin heti saareen. Siskoni asuu siellä, haluaisimme tavata taas.

  Vastaa
 8. Kreetalle on kaipuu! On ihana lukea tarinoita Kritiltä. Opastin siellä aikoinaan kolmena kautena. Viimeisin loma kevään hortoilua vuosi sitten, villiparsat ja muut ah ihanuutta. Haaveilen rauhallisesta olosta rannoilla, rinteillä, kylissä, pikku patikoinneista, joogasta. Eläkeikä lähestyy ja unelmat voivat toteutua. Vihreys ja valo, rakastan!

  Vastaa
 9. Olen haaveillut talviajasta käydä Kreetalla. Elokuun alussa olimme ja myt hinku takaisin ❤️

  Vastaa

Jätä kommentti

two × three =